Sylvia Bogaers

Mijn naam is Sylvia Bogaers, geboren in Tilburg in 1957. Ik schilder al bijna mijn hele leven. In het begin veelal aquarellen, maar de laatste jaren schilder ik hoofdzakelijk (abstract) kleurrijk werk met acrylverf en maak ik soms gebruik van (rest)materialen, zoals hout, metalen restafval, verpakkingsmateriaal, et cetera.

 

Mijn inspiratiebron voor de meeste van mijn schilderijen is de natuur, en dan vaak de natuur ónder water “de wereld van de koraalriffen”, met zijn organische vormen, structuren, kleuren, patronen en waterspiegelingen. De indrukken die ik op doe tijdens het beoefenen van mijn grote hobby, diepzeeduiken, sla ik op in mijn geheugen. Als ik dan aan een nieuw schilderij ga beginnen, borrelen deze indrukken naar de oppervlakte en vloeien op en over het doek in vele lagen. Gebruikmakend van de eigenschappen van de materialen, de vele transparante lagen, maken dat mijn schilderijen vloeibaar ogen en soms voelbaar zijn. Door het op doek zetten van deze bijzondere, kleurrijke, mysterieuze en vooral stille blauwe wereld, die voor de meeste mensen verborgen is onder het spiegelend oppervlak van de oceaan, beleef ik de magie van de onderwaterwereld weer opnieuw ……… en geeft het mij de mogelijkheid om mijn interpretatie van “de wereld van de koraalriffen” te delen met de kijker.

 

De schilderijen die nu bij SwinkelsWinkel hangen, zijn ook werken die op de natuur geïnspireerd zijn. De “Pale enYellow balls” zijn geabstraheerde beelden van kwallen, die in de meest prachtige vormen in de oceanen van deze wereld voorkomen. 

Het grote schilderij ( Floral) spreekt voor zich. 

 

Ook interesse in mijn andere werken?
Neem een kijkje op mijn website:

 

sylviabogaers.nl

 

Recente exposities

  • Kruithuis Den Bosch 2014
  • Hoofdkantoor Wereld Natuurfond Zeist 2015
  • ETZ Elisabeth Tilburg 2017
  • Service Centrum  Het Laar Tilburg 2018


 info@swinkelswinkel.nl